iwrite-725

 

Gelukkig de vakantie zit er op. Nu denken jullie natuurlijk, hoezo gelukkig? De vakantie is toch leuk? Ja hoor dat is ook wel zo maar dan kennen jullie mijn baasjes niet. Die zijn altijd al behoorlijk actief maar in de vakantie gaat er nog een schepje bovenop. En dan zijn er toch momenten dat ik er genoeg van heb. S ’morgens wandelen, s ‘middags wandelen, en wat denk je s ‘avonds wandelen.

We zijn een paar keer met de auto naar een groot bos geweest. Ringo mocht los lopen maar ik moest die stomme flexriem weer aan. Ben je net op snelheid krijg je een flinke ruk aan je hals de lijn is op. Maar de lijn was wel lang genoeg toen ik in een grote plas regenwater ging liggen. Ik ging bijna helemaal onder alleen mijn hoofd stak er nog bovenuit. Wij hadden ook een hert gezien maar daar konden wij niet achteraan rennen, Ringo was net weer aangelijnd.

De laatste keer dat we In het grote bos waren mocht ik af en toe weer los lopen. Als ik maar niet te ver uit de buurt van mijn baasjes ging. Dat ging een tijdje best goed tot ik die vieze sloot ontdekte. Hoezo vies ik vond het heerlijk. Mijn Baasjes konden roepen wat ze wilde dit ging voor. Toen onze baasjes zagen wat ik aan het doen was vonden ze dit niet zo erg. Maar dat Ringo intussen in de koeien poep had liggen rollen vonden ze minder leuk. Hij zat helemaal onder van kop tot staart, en stonk een uur in de wind. Moest dat zo met mij de auto in? Nadat de baasjes hem een beetje met een oude handdoek hadden schoongemaakt ging het dan toch maar huiswaarts waar wij allebei flink werden gewassen. Na een goede schoonmaakbeurt kreeg de dennengeur weer de overhand.

Oh ja de cursus is weer begonnen. Dat wordt weer elke zondag oefenen. Om na de vakantie weer iedereen terug te zien is toch wel leuk. Maar dat is maar kort want het was al weer vlug het ene commando na het andere. Voor de afwisseling besloot ik maar eens goed mijn best te doen. Het baasje was na de les helemaal happy. Maar maak je geen illusies dat het zo blijft.

Tot de volgende keer.

Groetjes Nytro