iwrite-725

 

18 – 05 – 2012

Hallo allemaal ik heb jullie weer wat te vertellen. Ik ben bij de kapper geweest. Niet bij de mensenkapper nee hoor bij de hondenkapper. Ja, mijn baasje noemt dat de trimster, maar hard lopen doet ze niet. Eerst werd ik gewassen dat was lekker joh. Alleen die shampoo vond ik maar stinken hoor. Toen werd ik ook nog droog geblazen maar die warme wind in mijn gezicht vond ik niet leuk. Ik probeerde wel om die wind te pakken maar dat ging echt niet. Stom ding zo’n föhn. Na het föhnen werd ik geplukt dat is een heel karwei. Zelfs ik werd er moe van. Het duurde ook wel lang voordat ik klaar was, maar dan heb je ook wat. Na twee en een half uur was ik un schὃn menneke zei mijn baasje. Bij thuiskomst werd ik de hele tijd besnuffeld door mijn vriendjes. Dat kwam natuurlijk door die stomme shampoo. Het liefste was ik meteen weer in de modder gaan spelen.

Mijn baasjes vinden me erg druk. Soms zeggen ze dat het lijkt of ik ADHD heb nou ik heb het wel Alle Dagen Heel Druk. Vooral als mijn baasje met mij geoefend heeft. Als we dan klaar zijn ga ik even helemaal uit mijn dak. Dan ben ik echt niet te houden.

Aanstaande zondag is het de dag van de hond. Wat dat is weet ik nog niet maar wij gaan er wel naar toe zegt het baasje. KC de Peel doet ook mee. Misschien is er wel geen cursus, dat zou wel gaaf zijn. Wij kunnen wel uitslapen want het begint pas om 10 uur.

Zondag 20 mei 2012 Dag van de hond.

Vandaag is het dan zover. Ik ben benieuwd wat mij nu weer te wachten staat. Aangekomen op het terrein van KC de Peel moest ik gelijk weer netjes volgen. Shit toch gewoon cursus dus net als anders. Hoezo dag van de hond! Na de les liepen wij nog een rondje over het terrein. Het terrein zag er wel anders uit dan anders. Er stond een partytent en er was muziek En er waren wedstrijden behendigheid, dat is gaaf om te zien. Al dat springen en lopen over de brug en door de tunnel. Ook rook het lekker want er was een barbecue. Maar ik kreeg niks Volgens mijn baasje ben ik al dik genoeg. ( 20 kg )Kijk naar je eigen baasje.

Er was ook een keurmeester aanwezig. En natuurlijk moest ik er ook aan geloven. Na een paar rondjes door de ring was het staan en betasten en tandjes kijken. Mijn baasje was dik tevreden met het keurverslag. Daar stond o.a. in: prima type, mooi ras typisch hoofd, goed oor, mooie hals, voor de leeftijd al goed ontwikkeld lichaam, en tot slot LEUK KARAKTER.

Zie je wel die van de Oldert zijn zo gek nog niet. Zo dit was het weer misschien tot de volgende keer. Houdoe van Nytro.